Vabaliukų žiemojimas
- dzo_marija
Prieš tai buvo apie akumuliatorius šnekėta.
Tai pasakykit ar gerai aš darau.
Sugalvojau šiemet, jog išėmiau, parsivežiau namo, naudoju mažam loptopui Asus eee, kartais internete pasedėti virtuvėje būnant. Akumuliatorius išsikrauna, nebepaveža loptopo, tada jį pakraunu.
Asmeniškai galvoju jog neblogai sugalvojau, bet iš kitos pusės, tai man rodos naudinga geliniams akumams, o rūgštiniams nelabai gerai iškrovinėti juos?
Tai pasakykit ar gerai aš darau.
Sugalvojau šiemet, jog išėmiau, parsivežiau namo, naudoju mažam loptopui Asus eee, kartais internete pasedėti virtuvėje būnant. Akumuliatorius išsikrauna, nebepaveža loptopo, tada jį pakraunu.
Asmeniškai galvoju jog neblogai sugalvojau, bet iš kitos pusės, tai man rodos naudinga geliniams akumams, o rūgštiniams nelabai gerai iškrovinėti juos?
Švino rūgštinį akumuliatorių reikia krauti nuolat, jo negalima laikyti iškrauto, nes jo galia nebeatsistato. Tokiais atvejais reikia įsigyti krovėją ir pastoviai krauti.
Šią ištrauką paėmiau iš čia: http://www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=43985
"Nepalikite iškrauto akumuliatoriaus. Kaip galima greičiau jį įkraukite. Dėl fizinių ir cheminių akumuliatoriaus savybių, esant gilioms iškrovoms, prasideda aktyviosios medžiagos, esančios švino plokštelėse, irimas. Šis procesas yra negrįžtamas, todėl iškrautas akumuliatorius greitai praranda talpumą ir galią."
Šią ištrauką paėmiau iš čia: http://www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=43985
"Nepalikite iškrauto akumuliatoriaus. Kaip galima greičiau jį įkraukite. Dėl fizinių ir cheminių akumuliatoriaus savybių, esant gilioms iškrovoms, prasideda aktyviosios medžiagos, esančios švino plokštelėse, irimas. Šis procesas yra negrįžtamas, todėl iškrautas akumuliatorius greitai praranda talpumą ir galią."
- dzo_marija
Mieli bendragarazininkai ir kiti norintys "pakaledoti" esate kvieciami ir laukiami 12.27 d. t.y. sekmadieni 12val. musu garaze Jugintuose. Su savimi rekomenduojama tureti termosa su karsta arbata, gertuve su "kalediniu gerimu" ir puikia nuotaika. Reikia uzkurti ir pabirbinti vabaliukus, o jei leis oro salygos, tai ir koki ratuka apsukt aplink Jugintus Po garazo proceduru, vaziuosim valgyt kibinu i Giraites kibinine.
Iki mielieji...
Iki mielieji...
...kaip rasiau Mariau, kvieciami visi norintys "pakaledoti", tad mielai prasom. Puiki proga dar karteli susitikt, pasibut smagioj kompanijoj, apziuret musu garazeli kas dar nematet. Beje, su savimi reiktu tureti ir sniego kastuva. Bijau, kad ivaziavimas i musu garaziuka gali but gerokai uzpustytas.
Taigi dar karteli apie butinus daiktus sekmadieni:
Taigi dar karteli apie butinus daiktus sekmadieni: