Ksenonai į vabaliuką

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
GedasV
Posts: 56
Joined: 2009 Mar 16 Mon, 12:02
Location: Kaunas

Post by GedasV »

scardeep wrote:GedasV kokia informacija remiesi savo teiginiuose? esi tik girdejes ar pats gal atlikineji techn. apziuras?

Prie ko cia xenonai ir lempu apiplovimo sistema????? Lesio itaka taip pat skamba logiskai... Gal zinai kur butu galima pasiskaityt apie tai ir galutinai isitikint?
Žinau ką sakau,ir nesistengiu moralizuoti ksenonų atžvilgiu,tačiau kasdieną vis nustebina liaudis,kad vietoj to,jog nupirktų aukštesnės kokybės alyvą ar stabdžių trinkeles,amortikus,tai liaudis prisiperka ksenonų,mėlynų lempikių gabaritiniams žibintams ir greit išblunkančius bei nesandarius kiniškus žibintus.Kažko labai norisi tokį reiškinį pavadinti ekshibicionizmu.
O kur kas dirbame išsiaiškinsim susipažinę.
Gyvenkim draugiškai :D
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Na va paskaicius oficialu dokumenta truputi aiskiau daros.
Tai as is sio dokumento supratau, kad sviesos saltinis (t.y. lempute, LED ir pan) turi atitikti zibinto komplektacija. Vadinasi tai zibinto gamintojas nurodo koks sviesos saltinis turi but naudojamas zibinte. O i zibinto komplektacija ir ieina zibintu valytuvai. Jei jie yra numatyti tai jie ir turi but, bet jei ju nera tai ju reikalaut negalima vien tik del to kad xenonai sudeti. Zinoma pirma reiktu issiaiskint ar zibinte galima naudot tuos xenonus. ar as ka ne tap supratau? Lieka variantas kad zibintu gamintojas naudodamas xenonus visada i komplektacija montuoja valytuvus, del to ir atsiranda valytuvu reikalavimas.

Oi oi oi kiek darbo tech.apz inspektoriam kurie turi ismanyt visus reikalvimus ir komplektacijas...

Man kilo klausimas kokia spalva sviecia xenonai? Dokumente nurodyta kad sviesa gali buti balta arba nustatyta geltona. Jei xenonu sviesa pavadinsime melyna tai automatiskai tai nelegalu nes tokia spalva nenumatyta tarp leistinu. Originaliai sumontuoti xenonai tai dar panasus i baltus bet kur hebra tuninginius susideda tai jie ten melyni it karibu jura :)

Sviesos signalizacija, tai kas? cia man maisosi jau pavadinimai...

Gedai su tavim pilnai sutinku del zemo lietuvaiciu tuningavimo supratimo. Vazineja kai kaledu eglutes, bet del skonio nesigincijama ner ko ant ju pykt ;) Juos sviest reikia :D is kitos puses tai irgi kazkokia kulturos dalis, turbut :)
GedasV
Posts: 56
Joined: 2009 Mar 16 Mon, 12:02
Location: Kaunas

Post by GedasV »

Matai,yra žibintų,kurie sertifikuoti tiek halogeninei,tiek xenon lemputei.Pvz,nusiperki BMW5... nuo 1996,kurio žibintai tinka abejom lemputėm,tik pas tave yra paprasti halogenai.Na,įstatai xenon,nes sertifikavimas tai leidžia.Tuomet turi dar įrengti ir valymą ar apiplovimą bei automatinę nuokrypio kontrolę.Na, su valymu dar pavyksta susitvarkyti,bet automatinės nuokrypio korekcijos valdymo blokus integruoti į automobilį tampa labai kebliu reikalu....
Šviesos signalizacija-tai yra visi apšvietimo prietaisai.Avarinė šviesos signalizacija-tai liaudiškas įjungtas avarinis.Mano nuomone,labai svarbu kad veiktų visos lemputės ir vairuotojas naudotųsi,kadangi klibančio šarnyro eisme vairuotojai nemato,bet kai stopai nešviečia-didesnis pavojus eismo saugumui,nei paklibęs šarnyras.Net šviečiantis atbulinis dieną reikalingas,kadangi būna situacijų aikštelėse,kuomet nori važiuoti,o nesupranti priešpriešais esančio vairuotojo veiksmų-lygtai jis varys į priekį,toks tau jo manevras lyg ir tinka,pradedi paskui jį judėti,o staiga pasirodo,jog jis atbulas varo...
Vienu žodžiu,šviečiančios ir tinkamai naudojamops lemputėms tik į naudą,be to,palyginus nedidelė investicija,tuo labiau pačių ir sutvarkoma.Ir tinkamai naudokimės,kadangi kiti mūsų kolegos vairuotojai net ir dieną orientuojasi eisme pagal tai,ką mes rodome ir kas pas mus šviečia.
Tikiuosi mano ilgo posto mintį supratot.
GedasV
Posts: 56
Joined: 2009 Mar 16 Mon, 12:02
Location: Kaunas

Post by GedasV »

Dėl xenonų spalvos,tai jų būna įvairių spalvinių temperatūrų.Net jei atrodo kad šviečia į melsvumą,reiktų matuoti,na,kaip čia pasakius,šviesos bangų ilgius ar ką ten,kad pasakyti kokia tai spalva...Sunkus klausimas.
Emilis
Posts: 504
Joined: 2008 Mar 09 Sun, 23:33

Post by Emilis »

apiplovimas tai dėl mazos ksenu temperaturos - žiemą nenurtirpdo ledo, sniego nuo farų stiklo, taip kaip halogenai tirpdo.
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Velniam tu Xenonu jei yra pakankamai pasirinkimo is pritaikytos produkcijos. CSP neseniai pradejo prekiaut LED tipo galiniais zibintais, o priekiui jau senokai rinkoje galima gaut ivairiu variantu...
User avatar
dzo_marija
Posts: 1695
Joined: 2007 Oct 22 Mon, 8:38
Location: Vilnius

Post by dzo_marija »

User avatar
Arunas
Posts: 325
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 19:04
Location: Vilnius
Contact:

Post by Arunas »

Labai gražus vabaliukas.
Mano manymu, jeigu tiuninguodamas pritaikai savo automobiliui paskutinius technikos pasiekimus, tai kodėl nepanaudoti ir ksenonų ??
Kas kita, jeigu pasirenki "Old school" stilių - čia galėsi pritaikyti tik tą laikmetį atitinkančius atributus....
User avatar
petras
Posts: 155
Joined: 2007 Dec 04 Tue, 19:15
Location: Prienai

Post by petras »

Pritariu Arunui 100%!! :)
Post Reply