Tereikia tik labai norėti...

Turimas ir mylimas Vabalas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

As chemijoj niekada nebuvau didelis zinovas :oops:, bet isverciu ka apie produkto veikimo principa raso pats gamintojas :wink: :

"Produktas pasalina rudis ir paruosia pavirsiu dazymui. Jis paveikia aktyvias rudis ir pavercia jas pasyviuoju gelezies fosfatu taip pat stabdo tolymesni rudziu pletimasi po nauju dazu sluoksniu. Produkta galima ant pavirsiaus purksti, tepti teptuku arba apdorojama detale merkti i skysti. Pries tai reikia pasalinti "laisvas" rudis. Produktas buna atlikes savo darba kai metalo pavirsius pasidaro pilkai sidabrines spalvos (pasidengia tarsi plona plevele). Produktas tada buna isiskverbes i rudi. Pavirsiu (plevele) galima tada nubraukti sepeciu arba nulieti vandeniu. Jei pavirsius tamsios spalvos ar lipsnus tai chemine reakcija nebaigta. Jei rudys stipriai isedusios, patartina procesa pakartoti kelis kartus. Pavirsiu gali buti toliau apdorojamas tik pilnai jam nudziuvus."

Toliau patartina naudoti "Sealer'i", tai lyg gruntas ir konservantas viename. Jis atsparus mechaniniam devejimui ir turetu gerai apsaugoti pavirsiu. Dziusta iki 24val o stingsta net 2 savaites! Pavirsius dengiamas 1-3 kartus su apie 20min pertrauka. 3 sluoksnis buna baigiamasis, kuris islygina pavirsiu. Toliau pavirsiaus apdoroti nebutina bet galima. rekomenduojama pasibandyti ant atskiros dalies kaip toliau naudojami dazai saveikaus su sia produkcija, kad isitikint jog varsius "neuzvirs" ir t.t...

Dar idomus variantas, kad nusipirkus didesni kieki sio skyscio galima ji laikyt taroje ir i ja merkt pvz surudyjusius varztus ar mazesnes dalis. Tai galima kartot daug kartu tame paciame skystyje. Tepalai ir pan. nusesta pavirsiuje, juos reikia tik nugrebti ir skystis toliau puikiai tinkamas naudojimui. Neblogas variantas, bet dazniausiai jei varztai surudyje tai tas rudis tenka salint dar pries varztus atsukant :) , o kai (o gal reiktu sakyt "jeigu") atsuki tai tokius varztus keiti i naujus. Cia, manau, labiau tinka mazom detalem :)

Sokai, kap Tryske laikuos? Keik zinau unksciau pas jumi bova baikeriu bars, must venyntelis zemaitijuo. Girdiejau puora legendu ta tema ;) Sep a tep, grazi veita, reks kumet uzsokte. I rudziu salintuoji uzvesu ta pruoga 8)
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Mano garaze siandien siokia tokia svente - baigiau sveitimo darbus. Darbas ne is linksmuju tat sirdis dziaugias :) . Rezultatu patenkintas pakolkas. Dugna ispurskiau/istepiau rudziu naikintoju. Bandymai parode gera rezultata. Procedura kartosiu dar bent viena karta, gal pora ten kur rudys giliau isedusios. Dabar laukiu kol chemija pilnai suveiks ir pavirsius isdzius.
Toliau seks maskavimas lipnia juosta ir dazymas gruntu/dazais.
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Is ko pagamintas stabdziu skyscio vamzdelis? Maniau, kad turetu but varinis nes labai lengvai lankstosi, bet kad jis kur ne kur parudyjes!? :?
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Stabdžių vamzdeliai pagaminti iš paprastos minkštos geležies, laiku nekeičiant stabdžių skysčio, vamzdeliai rūdija ir teršia stabdžių skystį. Prekyboje pasitaiko varinių stabdžių vamzdelių, tai būtų idealiausias variantas.

Dėl chemijos.
Pasitaiko tokių atvejų, kai norint klientui įbrukti prekę, ant etikečių prirašoma daugybė pasakų, o po metų vėl viskas surūdija.
Būtų gerai nedidelį surūdijusios skardos gabaliuką apdoroti tokiais pačiais cheminiais būdais, padengti gruntu, nudažyti ir padėti labai drėgnoje nevėdinamoje vietoje. Jei per metus laiko neatsiras rudžių užuomazgų, vadinasi jų siūloma chemija ir gruntas visai neblogi.
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Testu pridaryta su sia produkcija, nemazai perskaiciau, kolegos komentuoja kituose forumuose. Rezultatai tikrai geri. Netgi valstybine testavimo istaiga (nezinau kaip tiksliai verciasi) atliko testus. Apdoroti plokstus pavirsiai nerode jokiu rudijimo zimiu, tik plokstes krastuose buvo rasta rudziu uzuomazgu, bet tai buvo "nurasyta" neva blogai buvo padengti ploksteles krastai... Sia problema manau turi bet kokia izoliacine medziaga. Tad manau savo dugne pirma nupurksti visus kampus ir astrius krastus (ne taip jau ju ir daug) o paskui purksti plokstumas.

Siaip ar taip geriau tikrai bus. As linkes tiketi vartotoju aprasymu nes kitaip su metiniais testavimais, projektais, svelniai tariant, uztruktu... Bet jei rasiu laisva gelezies gabala tai nupurksiu idomumo deliai ir paliksiu lauke per ziema :)
Emilis
Posts: 504
Joined: 2008 Mar 09 Sun, 23:33

Post by Emilis »

Hansaflekse man aiskino, kad variniai vamzdeliai stabdziams netinka, spaudimo mazai laiko.
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Na as vamzdeli paliksiu ta pati, nes taip ir visa vabala issiardysiu ir pradesiu perrinkinet, o planas ne toks, tad kazkur tenka brezti bruksni :)

Jau pradedu sukti galva ka daryti su likusia salono dalim. Vabale anksciau tvyrojo senienu kvapas. Tai del senu audiniu kurie prisigere dregmes trunyja ir pastoviai suteikia salonui antikvaro kvapo... To kvapo man maziausiai reikia tad kad jis visiskai dingtu reiktu ir lubu danga pasikeist (kedziu visos medziagos bus keiciamos). Po ja manau yra mazas paralono sluoksnis kuris visai sutrunyjes tad reiktu pakeist. Tuo paciu galeciau lubas izoliuot kokybiskesne medziaga. Viskas butu ok, bet truputi bijau keist lubu danga del darbo subtilumo ir sunkumo... Nors informacijos regis pilna visur, tad drasos ir tetruksta :)
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Kitas dalykas yra kebulo dazymas. jei sugalvosiu dazyt tai noretusi nusidazyt taip kad nebutu zymos tarp salono ir isores, tada tektu isimt lubu danga... gal tiesiog issiardyt tas lubas ir palikt pakolkas tokias be dangos. Kai nudazysiu kebula pavasari ar vasara tada ir susidesiu lubu danga...
Sokals
Posts: 47
Joined: 2008 Dec 08 Mon, 9:13
Location: Triškę, Tęlšiu r., Žemaitėjė

Post by Sokals »

scardeep wrote:..... Sokal, kap Tryske laikuos? Keik zinau unksciau pas jumi bova baikeriu bars, must venyntelis zemaitijuo. Girdiejau puora legendu ta tema :wink: Sep a tep, grazi veita, reks kumet uzsokte. I rudziu salintuoji uzvesu ta pruoga 8) ....
Labas :D . Tryske tebestuov ir as viel apsistuojau po pasaule klajuoniu.
Baikere tvarkuos normale, stiprie ir barzdas augen :D Bara pas mumis nebova, bet ce gal del vaisingoma legendas vaiksciuoje.
Galietom kada ir nutupt Tryskius. Pasirokoutume api senus gelzius, motuociklus (matiau veins stuov tava garazi). Sep Mona bruolis yr pristatis sava balta VW Karmann Ghia kabrioleta siam forumi. As tai unt senu fordu biski kviesteliejis esu :D ir aisku motuociklu.
Sens arklys vaguos negadėn.
868239189
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

scardeep wrote: ... Vabale anksciau tvyrojo senienu kvapas. Tai del senu audiniu kurie prisigere dregmes trunyja ir pastoviai suteikia salonui antikvaro kvapo...
Jei lubos niekur neįplyšę, jų ir nekeisk, kvapai dažniausiai sklinda nuo sėdynių. Dėl nuolatos uždaro salono sėdynės kiek papelyja ir pradeda skleisti kvapus, o jei dar pakaitina saulė, kvapas kaip sename archyve.

Jei sėdynės neįplyšusios, aš ir sėdynių nekeisčiau, unikalus kvapas :D.
Post Reply