Stiklai (išėmimas ir įdėjimas)

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Papildysiu Scardeep užduotus klausimus.

Siūleliai.
Šildymo siūlelių atgaivinti jau nebeįmanoma, jie yra išdegę visa savo plokštuma ir remontas nepadės. Net jei siūleliai ir pradės veikti, jie šildys tik trečdaliu savo galingumo ir džiovins blogai. Seni stiklai nepataisomi, juos reikia taip ir palikti arba pirkti naują stiklą su visiškai naujais siūleliais.
Remontiniais metalo dažais lopyjami tik nauji stiklai, kurie turi smulkius siūlelių įtrūkimus. Be to, užteptos vietos labai krenta į akis ir blogai laikosi, vos palietus jie nusilupa.

Apie gumas.
1. Išiminėdamas stiklus ir centimetras po centimetro atsuktuvu užlenkinėdamas gumas, pasidaryk du atsuktuvus plačiomis galvomis su stipriai užapvalintom briaunom, nes paprasti atsuktuvai gumą prapjauna kiaurai ir ją sugadina.

Įdedant stiklus, kad guma geriau slystų, žmonės daro didelę klaidą - gumą sutepa tepalu arba muilu. Tepalas įsigeria į gumą ir ją sugadina, o muilas sukelia koroziją, nes yra šarmas.
Kad gumos geriau slystų įstatant, paviršiai tepami talko milteliais. Talko pagalba stiklai įstatomi ir automobilių gamyklose. Talkas naudojamas medicinoje, parduodamas vaistinėse.

Hermetikas.
Gumos nuo senatvės praranda elastingumą ir pasidaro kietos, įstačius atgal langus, vanduo bėga į vidų, salone būna visada drėgna ir rasoja langai. O tarp gumos ir kėbulo nuolat šlapia ir kėbulas toje vietoje pradeda greitai rūdyti.
Reikia įstačius langus, briaunas sutepti hermetiku, hermetikas neleis skverbtis drėgmei ir ten visuomet bus sausa.

Durų stiklų apvadai.
Visus Vabalo stiklus nebus sudėtinga išimti, tačiau labai sudėtinga išimti Vabalo durų aliuminį dekoratyvinį apvadą. Jis jungiasi su orlaide ir išimant juos kartu, apvadas visada susilanksto ir susigadina. Vėliau apvado nebeįmanoma idealiai išlyginti, dėl to lieka su sulankstymo žymėm. Durų ardyti negalima patikėti niekam, nes dažytojai ardydami viską sugadina.

2. Aliuminis durų apvadas.

Autobusėlio apvadų ir galinio lango įstatymo iliustruota tema Thesamboje:
http://www.thesamba.com/vw/forum/viewto ... highlight=
po
Posts: 185
Joined: 2008 Apr 25 Fri, 14:51
Location: Vilnius

Post by po »

Girdejau, kad langus patogu isimineti dviese: vienam is isores dirbti su virvelemis, o kitam atsisedus i sedyne, langa labai tolygiai stumti kojomis. :wink:
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Visumoje galima taip daryti, bet šiek tiek rizikinga, nes stumtelėjus per daug stipriai stiklas gali trūkti.
Taip pat teko girdėti, kad automobilių kapinynuose kad būtų greičiau, atsigulus tiesiog spiriama abejomis kojomis ir stiklas išslysta. Manau vasarą, ir nedidelį stiklą kaip antro Golfo tikrai įmanoma išspirti, Golfų šoninių langų gumos labai minkštos ir lengvai lankstosi, o galinio stiklo gumos ypač kietos ir neelastingos, stiklas tikrai trūktų.

Papildymui dar šiek tiek informacijos: Golfo šoninio stiklo storis 3 mm, galinio 5 mm, Vabalų visų stiklų storis po 5 mm.
kipras
Posts: 66
Joined: 2007 Apr 02 Mon, 22:33
Location: Kaunas
Contact:

Re: Stiklai (išėmimas ir įdėjimas)

Post by kipras »

Sigitas wrote:Gal kas gali patarti kaip autobuselyle isimti stiklus.Kazkiek pabandziau,bet nelabai kas isejo,o jega stumti nesinori,nes gali suduzti.
Gal daug kas ir nesutiks, bet stiklu isemima / idejima reiketu patiketi profesionalam - pvz Kaune mes turim kelis nuostabius zmones kurie jau daug metu dirba su auto stiklais & jie net atvaziuoja i vieta kur yra masina - viska padaro greitai ir kokybiskai :!:
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Greitis ir kokybe svarbu, bet kai esi biednas studentas tai megini verstis is kailio ir mazint remonto biudzeta :) Tik daznai antras lazdos galas atveda prie nauju daliu pirkimo...

:lol:
Post Reply