Veidrodėliai

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
User avatar
Hipis
Posts: 36
Joined: 2007 Apr 09 Mon, 14:15
Location: Kuršėnai/Vilnius

Veidrodėliai

Post by Hipis »

Sveiki!

Pamažu pradedu rinktis detales savo "vabalinskui" :lol: . Ir turiu mažytę problemėlę, ant jo uždėtas neoriginalus veidrodėlis (keleivio pusėje jo visai nėra), taigi veidrodėlis yra tik vairuotojo pusėje. Ir kaip spėju jis yra nuo "žiguliuko" :mrgreen: . Mano "vabalinskas" 1967 gimimo, tai niekaip nerandu kokie, tiksliai, viedrodėliai turėtų būti :roll: . Prisegu porą nuotraukų su savo veidrodėliu. Kreipiuosi į visus, jaučiančius simpatiją šioms mašinoms 8)
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Sveiki,

Jūsų veidrodėlis tikrai ne visai vabalinis, bet po šiuo veidrodėliu duryse yra likusi originali skylė. Už tos skylės viduje dar matysis papildomas skardos lakštas su viduje privirinta veržle. Štai į tą veržlę ir turi įsisukti originalusis VW veidrodėlis (1 ir 2 nuotrauka). Prisukus veidrodėlį, į išorinę durų skardą įsiremia nuotraukoje matoma plastmasinė sandarinimo tarpinė.

Jei Jūs sumanysite veidrodėlį įsistatyti ir dešinėje pusėje, tuomet teks duryse išgręžti skylę. Tačiau dešinėje pusėje esančiame vidiniame laikiklyje nėra privirintos veržlės. Kartais tokios veržlės būna veidrodėlių komplekte. Virinti veržlių prie durų skardos nebūtina, pakanka tik iš vidaus veržlę įkišti ir prisukti veidrodėlį. Kad veidrodėlis neatsisuktų, būtų gerai prieš tai patepti sriegį hermetiku arba tiesiog bet kokiais dažais, tada nuo vibracijų ir sukinėjimo veidrodėlio stovas neatsisuks.
Dar vienas patarimas ñ įkišti į reikiamą vietą veržlę yra gan sudėtinga, bet neišiminėkite stiklų, nes tai labai ilgas procesas ir ardant kartais labai nukenčia dekoratyviniai aliumininiai apvadai. Veržlę galima įkišti per apačią, priėjimas prastas, bet tai truks tikrai trumpiau, negu išimant stiklus.

Vairuotojo pusėje prisukti veidrodėlį tikrai nebus jokio vargo, nes vidiniame kronšteine veržlė kaip minėjau yra privirinta.

Kad nereikėtų vargti duryse gręžiant skylę ir kaišioti veržlę, yra gamintojų, kurie siūlo veidrodėlio tvirtinimą panašų įŽiguliuko. Tvirtinimo padas pagamintas plokščias ir apvalios formos, su trim skylutėm, darbo 10-čiai minučių. Tačiau vaizdas kiek prastesnis.

Visų šių 1967-2003 metais gamintų veidrodėlių originalus tvirtinimas yra vienodas, truputį skiriasi tik pačių veidrodėlių skardų forma.
Senais laikais VW veidrodėlių originalios skardos buvo presuojamos iš nerūdijančio plieno skardų, dabar įvairūs gamintojai siūlo net trijų rušių veidrodėlius: nerūdijančio plieno, plastmasinius ir pagamintus iš aliuminio lydinio (chromuotus).

1967-tieji, tai metų riba, kada buvo pradėti gaminti tokios formos veidrodėliai. Iki 1967 metų veidrodėlių forma buvo kitokia ir veidrodėlis buvo tvirtinamas ne prie durų kampo skardos, o prie durų vyrio (3 nuotrauka).

Pora gal būt jau matytų tinklapių:
http://www.hoffmann-speedster.com/us/prod/optik_2.asp
http://www.wolfsburgwest.com/wolfsburg_ ... mirror.cfm
User avatar
Hipis
Posts: 36
Joined: 2007 Apr 09 Mon, 14:15
Location: Kuršėnai/Vilnius

Post by Hipis »

Ačių už informaciją Sigi :) Tad netrukus po egzaminų, pulsiu prie savo vabaliuko. Oras atšilo, tai tik ir norisi kuo greičiau kur nors išlėkti su juo :mrgreen:
Post Reply