T3 greičių dėžės keitimas

Konsultacijos taisant, perkant autobusiukus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
Elvis
Posts: 58
Joined: 2014 Feb 14 Fri, 16:29
Location: Vilnius

T3 greičių dėžės keitimas

Post by Elvis »

Sveiki,siuo metu ps mane stovi 4 begiu deze 1.6 D. su kokeis sunkumais tektu susidurti keiciant i 5 pegia?ar reiktu kazka perdarinet ar penkiabege tokia pati? ir kokios kainos buna penkiabegiu deziu.Is anksto Dekui
Edvinas
Posts: 141
Joined: 2012 Nov 26 Mon, 17:50
Location: Kaunas

Post by Edvinas »

Tektu pakeisti bėgių perjungimo mechanizmą į 5 bėgių..
DeividasM
Posts: 36
Joined: 2013 Feb 07 Thu, 14:10

Post by DeividasM »

Atsakant i ta pacia tema: kuo butent skiriasi kulisos? Stangos pacios ar tik pati riciaga su ta deze begiu permetimo is dugno? Pas mane 84 m. 4 begis ir dedu 90 m. 5 bege deze, is pirmo zvilgsnio kulisa ta pati, tik ant 5 begio is apacios ta deze daug zemiau issikisusi nuo kebulo + pats kebulas skiriasi ties jos tvirtinino vieta. Ant senesnio ten lygiau, o naujesnio eina statesniu kampu. Panasu, kad lengvai perdeti nepavyks, ka patartumet daryti? Cia manoji sena dezute:


Sorry per tel. neina pridet foto kazkodel pasifloodino forumas. Rytoj papildysiu nuotraukom jei nesupratot kas per problema pas mane.
HUU 119
Posts: 65
Joined: 2015 Aug 19 Wed, 22:30
Location: letuku.k

Post by HUU 119 »

Kebulas buna dvieju tipu, su pakeltom ir zemesnem grindim prie kulysos. Gereuse viska paimti nuo vienos masinos su tokiom pat grindim.

Dezes kronsteinas trumpesnis, ir ivores iskart susidek naujas, atsiras komfortas, perjungent bus visi begiai tiksliai.

Perdarytas nevirinau nes susiraito, perkaista. Prisukau kampuoti :)
DeividasM
Posts: 36
Joined: 2013 Feb 07 Thu, 14:10

Post by DeividasM »

Tai to aukstesnio tiesiog nupjovei virsu ties ta pertvara ir po to dydis iseina tas pats ane? Nei pacios riciagos lazdos nei lazdu kur i gala eina nereikia keist tada ane?
Dar pas mane nei ant seno nei ant naujo nera tu nukreipianciuju kur pas tave naujos sudetos apacioje, ir sonuose begeliai atrodo kitaip (prisegu foto), ar reikia ir man tu nukreipianciuju ir kaip tiksliai atitaikyti ju vietas? Dekuj uz atsakymus!!! :wink:

1. SENA.
2. ABI.
3. NAUJA (5 bege).
HUU 119
Posts: 65
Joined: 2015 Aug 19 Wed, 22:30
Location: letuku.k

Post by HUU 119 »

Tu turi virsui toki dar kaip virsutine detale, ane. Tai reike taip nupjaut, kad uzdejus ta detale islaikytum auksti.

Paimk pamatuok nuo apacios iki virsaus ta nuo turbo dyzelio, po to pasimatuok tos detales kur salone yra su svirtim auksti ir ji atimk is kronsteino, reike isminusuot ta detale kur svirtis tvirtinasi. Ji tau bus reikalinga ten sustatysi penkiu begiu svirti.

Pasiskambink 869988166
donciuz
Posts: 1064
Joined: 2012 Jan 17 Tue, 21:42
Location: Kaunas

Post by donciuz »

Nufotkink dar ir pačias bėgių svirtis. Jei pas tave nėra tų kreipiančiųjų tai greičiausiai bus 4 bėgių svirtis. Realiai veiks ir be tų kreipiančiųjų, jos tik tam, kad pavaros jungtųsi tiksliau.
Penkabėgė svirtis turi tokį kaip cilindrą su stumuokliuku kuris duoda pasiprešinimą pirmos/atbulinės pavaros įjungimui.

Mano patarimas būtų neburti burtų iš dalių kurios tau netinka, o susirasti benzininio penkiabėgio svirtį su ta dėže, nes jų tunelis žemas kaip ir tavo senojo neturbininio dyzelio. Visi turbodyzeliniai kėbulai buvo su aukštu tuneliu.
Bėgiai jungsis ir su tuo kas pas tave buvo iki šiol.

Štai kaip atrodo penkiabėgė svirtis.

https://goo.gl/images/kXccXV
VW T3 Westfalia California
---->> FORUME RAŠOME LIETUVIŠKAI! <<----
DeividasM
Posts: 36
Joined: 2013 Feb 07 Thu, 14:10

Post by DeividasM »

Aciu labai viskas pasidare aisku man, abi kulisos, tiek sena tiek nauja buvo paprastos keturbeges, skiriasi tik del pacio kebulo formu. Palikau zodziu senaji nieko nemodifikaves, siek tiek pareguliavom vairolazdes padeti is apacios ir viskas junginejasi. Tiesa, pirma jungiant reikia spaust zemyn riciaga kaip ir atbulini ir siaip ne visai maloniai junginejasi pavaros, bet laisvumas dar pakeiciamas. Zodziu ateity itariu reikia daryt ant trosu, ar taip ar taip bus tiksliausia ir patogiausia, maciau internete chebra ne vienas pasidares... gal yra ir cia tokiu? :)
TomasBT
Posts: 154
Joined: 2014 Nov 03 Mon, 9:06

Post by TomasBT »

Pas mane penkiabeges ričiagas, dėžė keturbėgė, tunelis aukštas, pirma štanga nuo priekio penkiabėgės, antra štanga nuo keturbeges (nors tiksliai nebepamenu, gali būt kad ilgiai jų vienodi, tiek 5 tiek 4, tiek aukšto ir žemo tunelio). Viska susidėjau nauja, persivaržiau, susitepiau ir bėgiai pasaka, junginėjasi gražiai, sklandžiai, lengvai. Pažaidžiant viskas pasidaro gražiai ten.
donciuz
Posts: 1064
Joined: 2012 Jan 17 Tue, 21:42
Location: Kaunas

Post by donciuz »

Ant trosų persidaryt jei pirksi gatavą komplektą - brangus malonumas. Aš irgi viską kas įmanoma sudėjau naują ir bėgiai jungiasi vienu pirštu.
VW T3 Westfalia California
---->> FORUME RAŠOME LIETUVIŠKAI! <<----
Post Reply