Bitė Maja - MB

Turimas ir prižiūrimas autobusiukas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

Post by Fontanas »

Kai baigiau palubes, pradėjau gaminti virtuvės stalčius. Manau, kad tai daug geriau, negu spintelės ñ pasilenkti nereikia (senatvėj tai ypač aktualu) ir daugiau prikimši makaronų. Sudėjus stačius visai geras virtuvės vaizdas, kuris matysis atsidarius šonines duris.
Taip pat pagaminau stalčius po sėdimom vietom. Kai vaizdas gražėja, daug maloniau dirbti, nors ir šalta. Tikiuosi, kad vidaus darbai bus baigti su atšilimu, nes tada vėl reikės tęsti išorės darbus ñ špakliuoti, špakliuoti, špakliuoti...

F.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Kadangi liukas buvo mažas, per kurį galėjai iškišti tik vieną galvą, sugalvojau daryti didelį ñ nuo vieno geležinio vamzdžio, iki kito, kad konstrukcijos būtų stipresnės. Taip pat didesnio pločio. Virš liuko bus šiek tiek aukščiau, negu įprastos lubos, tad čia taip pat laimiu šiek tiek... Keista, kai stoge toks langas į dangų.
Už liuko, priekio link, po gabalą tvirtinu kitas lubas, kurios iš OSB plonos plokštės ir kiliminės dangos. Gerai, kad ji riečiasi, nes skliautinis stogas yra daug tvirtesnis.
Taip pat pradėjau lipdyti priekines spinteles palubėje, nes ten taip pat norisi turėti daug pasidedamos vietos daiktams. Ir ypač alui. Plačiai spintelių nedarau, nes po to gali daužytis galvą pereidamas iš priekio į galinę Majos dalį. Tad žemai spintelę įrengiau tik prie priekinio stiklo. Jos kampukuose bus galima įleisti arba garsiakalbius, arba lemputes, tačiau tai nuspręsiu ateityje. Konstruojant spinteles reikia gerai viską dar apgalvoti, nes kai stogas plastmasinis, nėra prie ko tvirtinti laikančiųjų konstrukcijų.

F.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

Post by Fontanas »

Rūbų spintos sienoje įtaisiau jungiklius šviesai, vietą radijai. Juodų medvarščių galvutes nupjoviau, nes nesižiūri. Taip pat padariau stoglangio medinį rėmelį, kurį nulakuosiu, o išorinę dalį apkaustysiu plastmase, kad netrauktų drėgmės.
Liuką dariau ne šeip sau didelį, bet tokių gabaritų, kad jo paviršius būtų iš saulės baterijos lakšto. Stoglangis ñ saulės baterija. Energija krausiu akumuliatorių, kuris maitins apšvietimą, radiją, kitus mažai energijos reikalaujančius menkniekius. Tai dar vienas mano sugalvotas įdomus sprendimas: ir patogu, ir funkcionalu. Be to, stogo vaizdas liks nesugadintas baterijomis, nes liuko viršaus praktiškai nesimatys. Teks iš saulės baterijos sukonstruoti normalų liuką, dabar tik pridėtas.

F.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

Post by Fontanas »

Kadangi salono viduje pas mane dažnai natūralus medis, todėl ir liuko lubas nusprendžiau padengti tikru medžiu ñ nusipirkau ąžuolo parketo lentų ir sulipdžiau. Medinę, natūralią rankeną panaudojau nupirkęs tinkavimo lentą ir nuo jos nuėmęs...
Kad liuko viršus būtų panašių formų kaip stogas, jo užsirietimus taip pat apvalinau, o medines detales tarpusavyje klijavau. Ši konstrukcija atšilus bus aptraukta stiklo audiniu, nušpakliuota ir nudažyta. Beliks liukui lankstus pritaikyti su prilaikymu.
Pakabų spintos palubėje įtaisiau vamzdį, ant kurio pakabos kabotų. Nikeliuotą vamzdį radau metalo lauže, tad reikėjo pritaikyti tik ilgį. Kai turėsiu kiliminės dangos, ja išklosiu sienelę, kuri yra iš OSB plokštės.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

Post by Fontanas »

Pas baldininkus užsakęs plokštes, jas pradėjau tvirtinti prie priekinių lentynėlių. Čia matosi, kaip lentynėlę nuleidau iki kiek galima žemiau. Net veidrodėlį reikėjo įleisti į plokštę. Dar galvoju, kaip iš jų apačios padaryti pritvirtinimus užuolaidėlei nuo saulės, ar netgi roletus, kurie nusileistų iki panelės ir nekaitintų salono...
Kai prisisuka spintelių plokštės ir durelės, daug gražiau viskas žiūrisi. Tada ir darbas atrodo, kad greit einasi. Bet viską apskaičiuoti Daug laiko atima. Vaizdelis daug geresnis. Lieka tik kiliminę dangą šonuose prilipdyti.
Sauliusmr
Posts: 583
Joined: 2009 Apr 23 Thu, 11:32
Location: Vilnius

Post by Sauliusmr »

Tiesiog fantastiška! Paprasta, greita ir gražu :!:
ImageVW T2B 1979m
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Pažvelgus į Fontano Bitės medienos saloną, galima spėti, kad tai jau nebe pirmas jo darbas, ar tik nebus jis gerokai pasidarbavęs ankstesniuose autobusėlių projektuose :)

Image Image Image
User avatar
dzo_marija
Posts: 1695
Joined: 2007 Oct 22 Mon, 8:38
Location: Vilnius

Post by dzo_marija »

O aš noriu paklausti dėl kėbulo apklijuoto stiklo audiniu, kas čia per technologija? Man įprasta, jog na vietas įlektas ar panašiai žmonės sušpakliuoja su audiniu, bet visą kėbulą? Ir kaip bus sunku dabar jį visą sušveisti iki lygaus paviršiaus, o kol tokį paviršių pasieksi, tai turbūt jo ir nebeliks ant skardų...
User avatar
PauliusT3
Posts: 428
Joined: 2009 Dec 30 Wed, 19:21

Post by PauliusT3 »

Fontanas ruosiasi bites serijinei gamybai. Cia atliejama forma :lol:
VW T3 westfalia
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

Post by Fontanas »

Sauliusmr wrote:Tiesiog fantastiška! Paprasta, greita ir gražu :!:
Paprastai tik iš šalies atrodo, o realiai tai daug kruopštumo reikalaujantis darbas. Visas 1 cm storio plokštes pritvirtinti nelengva, nes niekur nesuku medvaržčiais kiaurai, o tik iš vidaus kampuotukais. Pastarųjų daug prisuku, o jų gylis nesiekia to centimetro! O kur dar suleidimai su sienom, kurios gaubtos ir pan.. Kaip ir durelės, kurios taip pat negali per žemai nusileisti, nes atrodys išklerę.
Post Reply