Bitė Maja - MB

Turimas ir prižiūrimas autobusiukas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
juozapas
Posts: 4
Joined: 2013 Jan 14 Mon, 18:38

Post by juozapas »

aisku aciu.
gal domina ~40l bakas nesvariam vandeniui?
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Kadangi ardant busą radau neržaveikinį baką vandeniui, o vandeniui vežtis įdėjau plastmasinį baką, neržaveikinį baką nutariau panaudoti panaudotam vandeniui surinkti. Jis man puikiai tiko tarp vandens bako ir benzino bako. Ant panaudoto vandens bako išbėgimo vamzdžio uždėsiu nuo VW Pasato pečiuko uždarymo kraniuką su troseliu tam, kad jei iš paskos važiuos nenaudėliai prielipos, kurios mėgins Mają fotografuoti, aš važiuodamas atidarysiu kranelį, kad visas nešvarus vanduo jiems ant kelio bėgtų ir taškytų ant nenaudėliško ekipažo langų, taip sutrukdydamas nufotografuoti busiuką.

Už benzino bako esanti ertmė dugne yra atsarginiui bakui vežtis. Tad mano autobusiuko dugnas nuo variklio iki kablio pilnai išnaudotas.

Kad nekiltų problemų su elektros instaliacija, į automobilio galą nuvedžiau naujus laidus. Taip nusprendžiau matydamas, kad laidų izoliacija prie galinių lempų yra išsilydžiusi.

Apšveičiant baką pamačiau, kad kuro vamzdeliai jau nurūdiję. Todėl teko įdėti naujus. Su šlifke pjaunant baką, tikėjausi sprogimo. Tačiau mano nuostabai, jo nebuvo, nors po to apie 3 litrus benzino teko išsemti. Taip supratau, kad man dar teks kankintis ir užbaigti šitą busiuką...
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Autobusėlyje buvęs stalas klibėjo ir norint jį nuleisti reikėjo išsukti vamzdį-koją ir tik tada nuimti. Kadangi turiu šamaniškos prigimties, nusprendžiau prie rėmo prisukti kvadratinį vamzdį kuris stalui ne tik suteiks stabilumo, tačiau ir vienu varžto pasukimu leis reguliuoti vertikaliai besistumdančio stalo aukštį. O jį visai nuleidus, gausis miegamasis per visą autobusėlio plotą. Tai buvo išmastytas sprendimas, kurio negali greitai patikrinti. O miegoti nėra kada.
Grindis nusprendžiau daryti iš klijuoto medžio. Prie jų iš karto prisukau sėdimų dalių šonus. Teko atlikti įvairiausius skaičiavimus, kad pro grindyse išmuštą skylę stalo koja praeitų. Gaminant vidaus baldus, nesirėmiau buvusiais baldais, o viską matavau, dariau iš naujo. Kadangi mėgstu praktiškumą ir nemėgstu veltui kilnoti užpakalio, iš anksto išpjoviau ertmę stalčiui, nes priešingu atveju virš sėdimos vietos turėtų būti ertmės atidarymas. O ta prasme esu visiškas tinginys.
Kadangi rudens šaltukas stiprėjo, buvau priverstas greičiau grindis įrengti ir virš spintelių, nes pro apačias šaltis eina. Po darbo dienos telieka karštoj vonioj atsišildyti. Su skrandžiu irgi ne pyragai, kai šaltą maistą valgai. Gerai, kad termose imbiero arbatos atsiveždavau į darbo vietą.

F.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Dirbant užsibarikadavus, nėra vietos net varžtukams pasidėti, todėl pradėjau daryti sėdimų vietų konstrukcijas, kad ant jų galėčiau viską susidėti. Prie įėjimo krašto pritaikiau stačiąją nedidelę sienelę, šoną, kuriame taip pat bus stalčius, kad nereikėtų veltui užpakalio pakelti. Jis tęsis iki rato arkos. Priešingoje pusėje taip pat daromos sėdynes nešančios konstrukcijos, kad būtų galima ir minkšta dalimi nutūpti. Stačiai pritvirtintas pagalys bus naudojamas virtuvės spintelėms, bet kadangi nebuvau paskaičiavęs virtuvės aukščio, teko jį palikti su rezervu... Buvusios virtuvės ir miegamojo pertvara neatskiriu, nes noriu, kad Maja turėtų daugiau erdvės viduje, nors ir techniškai prie lubų pakabinti spinteles sunkiau.

F.
Nepartinis
Posts: 143
Joined: 2012 Mar 23 Fri, 14:20
Location: Kaunas

Post by Nepartinis »

Nebus taip, kad visi tie mediniai baldai pradės stipriai drėgmę traukti?
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Iš apačios yra linoleumas, kad drėgmę sulaikytų, galbūt dar putas klijuosiu, kad ir šaltis iš apačios neitų. O išorinės medinės dalys ne vieną kartą buvo lakuojamos, kad išpylus šnapsiuką, būtų galima duona sugerti ir ją suvalgyti.

F.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Kadangi lauko sąlygomis dirbti sudėtinga, kuo greičiau pradėjau montuoti virtuvę, kad pasijungęs dujinę bent kiek apšilčiau. Kad stalčiuose vietos būtų kuo daugiau, virtuvės įrangą montuoti pradėjau šoninio lango pradžios aukštyje. Ir kad nebūtų arti miegamojo, (o kriauklė buvo iš karto už miegamojo) virtuvę per pusmetrį pastūmiau iki vairuotojo, ten ir pradėjau ją montuoti. Taip padariau ir dėl to, kad atsidarius šonines Majos duris, nesimatytų dujinė, kriauklė, šaldytuvas.
Kadangi dujinės fasadas buvo geležinis, juodas ir baisus, nutariau jį padaryti medinį, kaip ir būsimoji virtuvės spintelė. Prie kriauklės stalviršį taip pat medinį padariau, ant kurio bus galima padėti papildomą užkandą ar išgertus butelius, kuriuos dažnai teks nešti į šiukšliadėžes. Šoną, atskiriantį virtuvę su miegamuoju, taip pat padariau medinį.

F.
User avatar
Dima
Posts: 1493
Joined: 2012 Aug 15 Wed, 21:34
Location: Vilnius

Post by Dima »

O kam tu ji sildai? Ruosesi jame gyvent?
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

-

Post by Fontanas »

Kai žmona sužinos apie šio autobusėlio egzistavimą ir sukištus pinigus, gali ir iš namų išvaryti.
Todėl dėl viso pikto ir šildau. Apšildytas autobusėlis saulėje lėčiau įkaista, o naktį lėčiau atšąla. Todėl jis ir apšildomas...

F.
Fontanas
Posts: 84
Joined: 2011 May 26 Thu, 10:13
Location: Vilnius

Post by Fontanas »

Šaldytuvą taip pat nusprendžiau pritraukti už vairuotojo sėdynės, nes atsidarius Majos duris nesinorėjo priešais matyti šaldytuvo. Be to, kai šaldytuvas už vairuotojo sėdynės, patogiau vairuojant alaus išsitraukti. Virš dujinės padariau pertvarą, kurioje įtaisiau kaminą dūmams išeiti į viršų. Labai nenorėjau Majos kėbulo gadinti, todėl degančio šaldytuvo Ñdūmaiì eis pro kaminą stoge. Toks dar vienas mano įdomus sprendimas įgyvendintas.
Po šaldytuvu įstačiau dar vieną savo išradimą, kurio analogų kemperiukuose nesu matęs. Todėl šį kartą jūs turite atsakyti, kas tai per daiktas, kaip jis veikia ir kam jis bus reikalingas. Pirmajam atspėjusiam, Vabalų forumo administratorius apdovanos prizu!
Šaltame buse įkūręs ugnį pasijutau kaip Prometėjas. Pagaliau galėjau nagus savo atšildyti. Į kriauklę įstačiau virtuvinį kraną, kurį pirkau už 35 lt. turguje. Tačiau vandens sistemos išbandyti negaliu, nes dar vanduo užšaltų... O tai nėra gerai.

F.
Post Reply