Dviračių ir slidžių transportavimas

Įvairūs patarimai, vertingos nuorodos, istorinė apžvalga
Justinas
Posts: 574
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 18:54
Location: Vilnius
Contact:

Dviračių ir slidžių transportavimas

Post by Justinas »

Kadangi klausimas nelabai tikęs prie Techninio skyrelio, klausiu čia. Gal kas esate sugalvoję ar matę kokį būdą vežti dviratį ant vabalo stogo? Į saloną jo nelabai sukiši, o parduotuvėse nelabai yra vabalams pritaikytų dviračių laikiklių. kol kas vienintelis būdas tai vežiotis ant stogo bagažinės (jau vieną žigulinę ruošiu vabalui) arba kažką susivirinti pačiam, bet čia jau labai rimtas ir ilgas darbas...
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Deja Lietuvoje jei koks Vabalas ant stogo ir turėjo bagažinę, tai ji galėjo būti nebent pritaikyta nuo kito automobilio, greičiausiai Tarybinių laikų palikimo. O dviratis galėjo būti į ją tiesiog įkraunamas gulsčias. Tačiau ant Vabalo vežiojamo dviračio man pačiam Lietuvoje kol kas matyti dar neteko.
Pateikiu vizualinę-estetinę informaciją apie dailias bagažines. Bendrą vaizdą kuri bagažinė dailesnė kuri ne, nesunkiai pastebėsite.
Trečioje nuotraukoje matoma šiuolaikinė standartinė įvairiems automobiliams pritaikoma bagažinė.
Bagažinių Vabalams taip pat nesunkiai rasite visuose pagrindiniuose VW dalių tinklapiuose. Pvz:
http://www.vwheritage.com/vwh/Flat-Four ... lateID=vwh
http://www.wolfsburgwest.com/cart/Detai ... m?ID=ZVW47
Nerūdijančio plieno gaminiai gali kainuoti žymiai brangiau.

Visai nesenai svečiuodamasis pas Arūną gyvai mačiau tokią bagažinę (5 nuotr.). Pasidaryti pačiam tokią dailią bagažinę galima ir pačiam, tačiau to daryti neverta. Tiesiog sugaišite labai daug laiko. Per tą patį laiką kol darysitės bagažinę, galima tiesiog tuos pinigus užsidirbti ir nusipirkti jau pagamintą. Be to, norint pasigaminti būtent tokią lenktų formų ir su medinėmis lentelėmis bagažinę, reikia turėti originalą ir tik tada bandyti gaminti kopiją. Be pavyzdžio taip pat įmanoma pasigaminti, tačiau darbas truks žymiai ilgiau, be to ilgai krapštantis virš Vabalo stogo, jis bus gerokai apibraižytas.
Nesunkiai galima pasigaminti paprastą stačių formų bagažinę, tačiau tokios stačiakampės konstrukcijos gadins visą Vabalo vaizdą.
Nuotraukos paimtos iš thesamba.com
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Dar vienas pavyzdys stovintis Vilniaus gatvėse su burlente ant stogo.
Pritvirtinta labai paprastai, pora gamyklinių skersinių prisuktų prie stogo kampų ir išilgai privirinti stačiakampiai vamzdeliai, prie kurių galima pritvirtinti ir dviračio stovą.
Justinas
Posts: 574
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 18:54
Location: Vilnius
Contact:

Post by Justinas »

Sigi,
Vienoje iš tavo duotų nuotraukų, matyti vabalas su snieglentės (nebent, ten kokia stora slidė, nes tik vienai kojai, bet gal plotis atrodo kaip snieglentės) dėklu gale. Esu matęs daug dėklų slidėms, bet nė vieno snieglentei. Gal savo archyvuose turi daugiau tokių dėklų nuotraukų ?
Last edited by Justinas on 2007 Jun 23 Sat, 11:57, edited 1 time in total.
.giedrius.
Posts: 20
Joined: 2007 Jun 11 Mon, 20:21

Post by .giedrius. »

man atrodo ten vandens slide
Image
Justinas
Posts: 574
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 18:54
Location: Vilnius
Contact:

Post by Justinas »

Kai dabar pasakei, tai išties aišku. Bet manau plotis tokios senos yra vis vien panašus į dabartinių snieglenčių. Spėju tokius dalykus žmonės paprastai darosi patys, tad būtų įdomu pamatyt, ko kiti yra prisigalvoję. :)
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Keletą laikiklių variantų galima surasti Hofmano ir kituose kataloguose:
http://www.hoffmann-speedster.com/us/prod/OPTIKAUS.asp
http://www.wolfsburgwest.com/cart/Detai ... m?ID=ZVW53

Šie laikikliai yra skirti paprastoms siauroms slidėms. Į laikiklių komplektą dar įeina loveliai, kurie tvirtinasi buferio vidinėje dalyje. Į juos įsistato slidžių apatinė dalis. Nusipirkus vieną iš šių variantų ir norint prie jų pritvirtinti snieglentę, visus laikiklius reikėtų modernizuoti.
Laikiklis yra visai nesudėtingas, būtų pakankamai nesunku ir pasigaminti, tačiau perkant pirmąjį variantą jis kainuotų 155 litus. Įvertinus visus gamybos vargus ir jo chromavimą, labiau vertėtų pirkti jau gatavą. Bet jei žmogaus nevargina estetinė išvaizda, jis panašų laikiklį pasigamins per porą valandų.
Nuotraukos iš hoffmann-speedster ir thesamba.com.
Paskutinės dvi nuotraukos: Kad žiemos įvaizdis būtų stipresnis :)
User avatar
Saulius
Posts: 504
Joined: 2007 Sep 02 Sun, 16:25
Location: Kaunietis

Post by Saulius »

Man pavyko savo Vabalui pritaikyti šiuolaikinį universalų dviračių laikiklį, su kuriuo jau ne sykį sėkmingai transportavau pora dviratukų.
Laikiklis įsistato i buferio vidinę pusę ir diržais prisiveržia prie kapoto.
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Benaršydamas radau tokią nuotrauką, bendrai bagažinių kolekcijai :D.
Nuotrauka sužavėjo tuo, kad dviratininkai tikri profesionalai, o Vabalas tikras gyvas važinėjantis eksponatas pagamintas apie 1968 metus. Šių ir anų laikų kontrastai.
Tai nuotraukos autoriaus nuosavas Vabalas, su kuriuo jis atvažiavo pasiimti savo draugų. Nuotrauka daryta visai nesenai JAV Kolorado valstijoje.
Nuotrauka paimta iš čia: http://www.flickr.com/photos/mattm/240950296/sizes/l/
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Tema, kad ir sena bet idomi! Jau senokai ieskau kur nusipirkt slidziu laikiklius kurie tvirtinasi ant galiniu groteliu ir slides segasi vertikaliai. Preke ne is kasdien pasitaikanciu o radus supratau kad kisene tektu gerokai paplonint. Neoatrodo nieko sudetinga, tad pamaniau pats pasidaryt kazka panasaus. Koks mechanizmo principas virsutinej daly tai aisku. Turiu omeni ta dali kuri tvirtinasi prie groteliu, bet tik dabar pamaciau kad ir apacioj slides statosi lyg ir kazkoki grioveli kuris kazkaip tviritintis turetu prie bamperio vidines puses. Gal kas esat kur rade schema kaip atrodo tos dalies tvirtinimas. Kur ji tvirtinasi ir pan.
Isivaizduoju kad paprastai turetu prisisukt su varztais, bet atskiru skyliu nesinoretu grezti.

Laikiklius zadu darytis viena platesni snieglentei kitus du siauresnius slidem :)
Post Reply