Norėtųsi vabaliuko

Ieškantiems klasikinio VW automobilio
Post Reply
User avatar
Faze
Posts: 7
Joined: 2012 May 01 Tue, 18:02
Location: Vilnius

Norėtųsi vabaliuko

Post by Faze »

Sveiki visi,

Jau keleta metu vis pasvajodavau apie vabaliuka, taciau niekaip "nedaeidavo" rankos, o gal ir ryzto pritrukdavo jo isigyjimui. Kadangi kaip tik dabar reiketu kokio automobiliuko pagalvojau, kad jau pribrendo reikalas ir pradejau dairytis. Pasirodo, tai nera lengva padaryti - todel nusprendziau kreiptis pagalbos i Jus. Galbut zinote koki, gal kas pardavineja ne skelbimu portaluose? Galbut esate girdeje, ka nors apie autopliuse/autogide parduodamus?
Tomas Faze
User avatar
Rimas
Posts: 272
Joined: 2008 Oct 09 Thu, 15:49
Location: Radviliškis

Post by Rimas »

User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Papildysiu Rimą. Štai dar vienas įdomus skelbimas, 1979 metų Vabalas už 3600 litų. Jei mėgstate darbuotis garaže, manau vertėtų apžiūrėti šį egzempliorių.
http://auto.plius.lt/skelbimai/volkswag ... 35291.html
1979 - 3600 Lt - Kelmė

Skelbimo aprašyme parašyta, kad automobilis ruoštas kaip sau. Autorius nemeluoja, štai supuvusios Vabalo grindys pakeistos savos gamybos, grioveliais presuotais lakštais, tokių grindų matyti niekada neteko, vadinasi žmogus tikrai kruopštus ir viską darė kaip sau.
Pažvelgus į nuotraukas, galima spėti, kad naujos grindys privirintos neskiriant kėbulo nuo dugno ir slenkstis greičiausiai sulopytas taip pat panašiu metodu.

Spręsti iš nuotraukų apie automobilio stovį ir atliktų darbų kokybę sunku, gal Vabale yra ir daugiau bėdų, kurios sunkiai sutaisomos, bet kai automobilį remontuoti pradėjo kruopštus auksarankis, manau vertėtų juo pasidomėti.
User avatar
Faze
Posts: 7
Joined: 2012 May 01 Tue, 18:02
Location: Vilnius

Post by Faze »

Ačiū už patarimus.
Rimo siūlomas variantas gal kiek brangokas (nors jei ten tikrai viskas gerai - galima pamąstyti apie tokią sumą), o Sigio - būtų tikrai malonus pasižaidimas garaže, tačiau dvejoju savo dviejų kairių rankų sugebėjimais... Bet kuriuo atveju, jei netyčia užmatysite ką nors verta dėmėsio - pasidalinkite.
Ačiū dar kartą.
Tomas Faze
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Atkuriant seną automobilį, darbai praryja begales laiko ir pinigų. Vieno automobilio restauravimas gali siekti 20.000 litų, o kartais ir daugiau. Todėl už kruopščiai restauruotą automobilį prašoma brangiai.
Jūsų atveju tiesiog reikėtų ieškoti padoresnio stovio Vabalo ir bandyti jį tyrinėti, ar jis neturi kokių rimtesnių ydų.

Turėti seną techniką tikrai sunku - tepalai greitai sensta, automobilis netenka kokybiško tepimo, riebokšliai taip pat greitai sensta ir trūkinėja, patenka vanduo ir purvas, o apie metalo koroziją kalbėti net baisu.

Manau jums reikėtų bandyti ieškoti kiek įmanoma naujesnio Vabalo. Į Europą iš Meksikos kadaise buvo atvežta nemažai 1995-1997 metais pagamintų Vabalų, galima būtų bandyti ieškoti būtent tokių metų Vabalų, bet ir tarp jų atsiranda rimtų bėdų.
vwkaefer

Post by vwkaefer »

Nereikia cia dauk ko bijoti,viskas pataisoma,paprastas pavyzdys Radviliskieciai.

Va prasau,tikrai normalus .

http://www.autogidas.lt/volkswagen-kafe ... 87591.html
Žydrūnas
Posts: 2
Joined: 2012 May 21 Mon, 8:49

Post by Žydrūnas »

Labas,
vat siūlome vabaliuką, tvarkingas kaip tokio amžiaus, nenuvažinėtas :) vidus viskas originalu ir niekas nekeista, tad išties atrodytum išskirtinai. O jei ir prižadėsi, kad juo rūpinsies ir prižiūrėsi, tai kaina dar derinama. Tel.: 8-609-20727. Kaina 5700 litų

http://www.autogidas.lt/volkswagen-kafe ... 77670.html
User avatar
Faze
Posts: 7
Joined: 2012 May 01 Tue, 18:02
Location: Vilnius

Post by Faze »

Kaip supratau, nusipirkti yra sudetingiau nei tikejausi, kuo daugiau skaitau, tuo sudetingiau darosi....
Kad ir 1983 metu vabaliukai su tokiais pat varikliais ir anot savininku/pardaveju gero stovio kainuoja nuo 4000 iki 8000. Kai apziuri - visi jie panasios bukles... Kainos nelabai skiriasi ir keleta metu senesniu vabaliuku...
Forume kiek skaiciau kazkaip mazai megstami vabalai is Meksikos, ar reikia suprasti, kad ziureti tik gryno vokietuko? O gal pirkti kuo pigesni ir likusia sumos dali skirti jo remontui?
Tomas Faze
Žydrūnas
Posts: 2
Joined: 2012 May 21 Mon, 8:49

Post by Žydrūnas »

Šiaip tai jokio skirtumo kur jis yra surinktas... Čia tas pats kaip Volkswagen šaran ar Seat alchambra (pavadinimai su klaidom, bet manau suprasi :)). vienas vokietijoj surinktas, o kitas ispanijoj, bet jų varikliai ir važiuoklės vienodos, o skiriasi firma, kaina ir biški modelis, bet pagrindas yra šarano, tad SEAT tos lygiai taip pat vertinamos (čia 2 l. ). Manau svarbiausia perkant vabaliuką, kad jis nebūtų nuvažinėtas ir ne patvory rūdijęs paskutinius 10 metų, o ramiai ir tvarkingai garaže ar po stogu rymojęs. Kaip ir sakiau, daiktas turi būti prižiūrėtas ir mylėtas prieš tai, tad tik tokiu atveju galima nusipirkti normalų variantą. O pačiam pirkti visiškai nudrožtą ir remontuoti, tai tikrai bus labai labai brangu, na nebent viską pats gali pasidaryti. O mano pasiūlytas variantas išties yra nenuvažinėtas ir tvarkingas pakankamai, o ir juolab dar technikinė metams yra, nes praeitą vasarą dar žmona truputį važinėjo, bet jau užtenka jai jo, tad ir ieško kito žmogaus savininko, kad jį mylėtų ir juo džiaugtųsi. o prieš technikinį ir tepalai ir guoliai buvo sužiūrėti, tad ramiai galėtum juo džiaugtis. Tik akumuliatorių pakeistume dar :)
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Iš tikro, Žydrūnas teisus, meksikietiški Vabalai savo kokybe nenusileidžia vokiškiems, tačiau meksikiečiai labiau linkę rūdyti. Gal būt tai kalta geležies sudėtis, dėl to skarda greičiau pasiduoda korozijai.Žinoma pasitaiko tokių meksikietiškų Vabalų, kuriais mažai važinėta žiemą ir jie kartais būna visai neblogai išsilaikę.
Išorėje Žydrūno Vabalas idealus, jei automobilis toks ir viduje, Vabalas tikrai būtų vertas dėmesio.

P.S. - vienoje nuotraukoje už Vabalo galima pamatyti šeimininkų labai tvarkingai prižiūrėtą kiemą, vadinasi Vabalas turėtų būti prižiūrėtas lygiai taip pat :)
Post Reply