Gatvėje pamačiau...

Įvairūs patarimai, vertingos nuorodos, istorinė apžvalga
Post Reply
Marius
Posts: 621
Joined: 2007 Aug 06 Mon, 10:53
Location: Radviliškis/Vilnius

Post by Marius »

Autobusėlis yra Švedijos piliečio nuosavybė. Jis atvarytas restauracijai. Tai va tokios žinios apie ši T1.
User avatar
Vytenis
Posts: 192
Joined: 2010 Jun 19 Sat, 17:45
Location: Kijevas

Post by Vytenis »

Sveiki!

Apžiūrėjau tą T1, kuris yra Grigaičių autoservise ir pakalbėjau su jo šeimininku. Jis papasakojo, kad šį 1960 m. autobusiuką atsivežė iš Švedijos maždaug prieš pusantrų metų. Tiesiog švedas įkėlė jį į autovežyje likusią laisvą vietą, nes užėmė vietą jam kieme. Švedo kieme mėtosi daug pamirštų automobilių. Į juos rodydamas šeimininkas sakė, kad ten riogso ne metalo laužas, o pinigai. Tuos automobilius ketina pradėti restauruoti vėliau, kai baigs prekybos važiuojančiais naudotais automobiliais verslą.

Automobilis buvo labai surūdijęs, nes stovėjo apie 16 metų kieme įgrimzdęs į žemę virš slenksčių. Dėl šios priežasties Lietuvos meistrai nenorėjo imtis jo virinti. Yra visos dalys, stiklai. Surūdijusios vietos išpjautos ir vietoje jų virinti skardos gabalai. Priekinio stiklo tvirtinimo vietos kiauros. Dabartinis šeimininkas sako, kad stiklo tvirtinimo vietos tinka nuo vėlyvesnio autobusiuko užpakalinių durelių ir ketina pakeisti jomis. Žvakių laidai ir kitos elektros instaliacijos dalys pirktos VW atstovybėje Vilniuje.

Automobilis ruošiamas pardavimui. Gautas veltui, tai prieš pusantrų metų būtų pardavęs už kokius 2000 Lt. Dabar tikisi nudažytą ir važiuojantį autobusiuką parduoti maždaug už 5000 EUR.

Vytenis
User avatar
Vytenis
Posts: 192
Joined: 2010 Jun 19 Sat, 17:45
Location: Kijevas

Post by Vytenis »

Sveiki,

Čia kelios vakarykštės autobusiuko nuotraukos. Greitai jis ieškos naujo šeimininko.

Vytenis :D
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Vaizdas nuotraukose ne iš linksmųjų, pasitvirtina sena taisyklė - kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių, kuo daugiau nuotraukų, tuo darosi vis liūdniau :(
levaps
Posts: 4
Joined: 2012 Apr 08 Sun, 21:36

Post by levaps »

Labai jums dekingas uz informacija! :)
donciuz
Posts: 1064
Joined: 2012 Jan 17 Tue, 21:42
Location: Kaunas

Post by donciuz »

Jei pardavėjas daro pardavimui, tai aišku nueis "greitai ir bile" keliu, ir gerai nepadarys. Geriausia parduotų tokį koks yra, o kas darys sau, pasidarys gerai.
VW T3 Westfalia California
---->> FORUME RAŠOME LIETUVIŠKAI! <<----
levaps
Posts: 4
Joined: 2012 Apr 08 Sun, 21:36

Post by levaps »

Vytenis wrote:Dabartinis šeimininkas sako, kad stiklo tvirtinimo vietos tinka nuo vėlyvesnio autobusiuko užpakalinių durelių ir ketina pakeisti jomis.
Man toks poziuris nelabai patinka, tiesa sakant :(
User avatar
Mindaugas
Posts: 883
Joined: 2007 May 10 Thu, 10:01
Location: Vilnius

Post by Mindaugas »

autobuselio modelis isskirtinis siai dienai:

DOUBLE CARGO DOOR,
9 vietu,
EBERSPACHER sildymas (raketa),
6V

1966

originaliai virsus baltas, zemiau melynas (sea blue)
VW T1 '65
VW T2 '72
VW T3 '82 westfalia aircooled
VW T3' 87 doka SY
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Sunku ką ir komentuoti, dvigubos durys labai retas daiktas.
T1 autobusėlių Lietuvoje vos keli, o šis jau antras su dvigubomis durimis Image.
User avatar
Mindaugas
Posts: 883
Joined: 2007 May 10 Thu, 10:01
Location: Vilnius

Post by Mindaugas »

Geriausia kai apie savo grozybes pasakoja seimininkas, bet truputi pasidalinsiu apie si autobuseli. Mane labiausiai domino kaip jis tvarkomas, ar stengiamasi islaikyti originaluma. Pagal anksciau mineta galima pardavimo suma, sunku buvo patiketi, kad galima i ja tilpti laikantis pilno originalumo (kaip pvz. galima pamineti priekines arkas, kuriu tikslios kopijos kainuoja per 200 svaru, t.y. viena virs 1000 litu).
Taigi, seimininkas papasakojo, kad nesistengia islaikyti autentikos, tiesiog sulope autobuseli is turimu medziagu, padarys vaziuojanti ir isleis i kazkieno rankas. Greiciausiai bus ne konkretus skelbimas, o gerai zinomas aukcionas.

Vienas malonus akcentas, esantis prie autobuselio - stogo bagazine. Ja taip pat tereikia minimaliai atnaujinti ir uzdeti (stoge ivirinti neoriginalus tvirtinimo elementai). Man net seile nuvarvejo ja pamacius.

Kaip ten bebutu, gerbiu seimininka uz autobuselio atstatyma- retas kuris iziures kurybinius restauracijos nukrypimus, uztat aki vaizdas pamalonins ne vieno. Smerkti uz "darba pardavimui" lengva, bet lygiai taip pat autobuselis galejo virsti metalo kruva. Po nudazymo iki pardavimo zadama ir pasivezinti smagiai autobuseliu musu keliais.
VW T1 '65
VW T2 '72
VW T3 '82 westfalia aircooled
VW T3' 87 doka SY
Post Reply