Dujiniai varikliai
- dzo_marija
- dzo_marija
Mano varikliui priklauso A95 benzinas, jo oktanas 95. Dujų būtų 101.
Dujų oktaniniai skaičiai: Propanas 110, Butanas 95.
Vasarą suskystintų dujų mišinys (propanas/butanas) būna 40/60 (oktanas 101), žiemą 60/40 (oktanas 104), žiemą mes nevažinėjam...
Dėl kaitringumo tai visi sako ir rašo jog dujos kaitringesnės...Ką aš irgi įtariu kažkiek, bet skaičiai rodo ką kitą.
Paimta iš VGTU.
Kaitringumas MJ/kg: Propanas 46; Butanas 45,6; Benzinas 44.
Tai kaip ir kaitrumas beveik toks pat...
Dujų oktaniniai skaičiai: Propanas 110, Butanas 95.
Vasarą suskystintų dujų mišinys (propanas/butanas) būna 40/60 (oktanas 101), žiemą 60/40 (oktanas 104), žiemą mes nevažinėjam...
Dėl kaitringumo tai visi sako ir rašo jog dujos kaitringesnės...Ką aš irgi įtariu kažkiek, bet skaičiai rodo ką kitą.
Paimta iš VGTU.
Kaitringumas MJ/kg: Propanas 46; Butanas 45,6; Benzinas 44.
Tai kaip ir kaitrumas beveik toks pat...
- dzo_marija
Neseniai teko važiuoti su tokia sena audinę su dujų įrangą, kvapas įlipus tai baisus, o dar vairuotojas prisidegė cigaretę, galvojau išlėksim į orą.
Dega manau ne automobiliai su dujomis, bet automobiliai su netvarkingai sumontuotomis dujomis.
Turi aišku savo minusų dujos, bet kokiu atveju tai dar papildoma įranga kuri gali gesti ir pan.. Bet ji montuojama ne dėl kokio navaroto, o tam, kad būtų įmanoma važinėt mūsų kainom.
Dega manau ne automobiliai su dujomis, bet automobiliai su netvarkingai sumontuotomis dujomis.
Turi aišku savo minusų dujos, bet kokiu atveju tai dar papildoma įranga kuri gali gesti ir pan.. Bet ji montuojama ne dėl kokio navaroto, o tam, kad būtų įmanoma važinėt mūsų kainom.
Truputis informacijos:
http://voltzwagon.co.uk/blog/?p=1
http://voltzwagon.co.uk/blog/?p=1
VW T2B 1979m
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai