Akumuliatorių atgaivinimas? Ar tai realu?

Konsultacijos taisant, perkant autobusiukus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
Sauliusmr
Posts: 583
Joined: 2009 Apr 23 Thu, 11:32
Location: Vilnius

Akumuliatorių atgaivinimas? Ar tai realu?

Post by Sauliusmr »

ImageVW T2B 1979m
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai
User avatar
Vytas
Posts: 587
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 20:01
Location: Vilnius
Contact:

Post by Vytas »

Del spec. "colos" :D pilimo tai nezinau,bet tam tikros akumuliatoriaus gaivinimo proceduros su spec. ikrovikliu egzistuoja. Tik neilgam tai....
Sauliusmr
Posts: 583
Joined: 2009 Apr 23 Thu, 11:32
Location: Vilnius

Post by Sauliusmr »

Bet čia duoda metų garantija
ImageVW T2B 1979m
RCM.LT Radijo bangomis valdomi modeliai
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Tiesiog tai dar viena kažkieno sukurta verslo atšaka. Manau rizikuoti neverta, arba akumuliatorius laikys tik metus, arba atsitikus blogesniam atvejui, žmonės dažnai dėl ne itin didelės sumos, tiesiog į juos jau nebesikreips, o "verslininkams" tik to ir tereikia.
Vargu, ar egzistuoja efektyvi akumuliatorių atgaivinimo priemonė, cheminė reakcija juos būna gerokai pribaigusi ir gaivinimas beprasmis :(.
Jūris
Posts: 554
Joined: 2010 Oct 29 Fri, 23:21
Location: Pan.LT

Post by Jūris »

1980-90 metais autodetalių parduotuvėse buvo galima nusipirkti komplektą 6 vienetus ampulių po 10-20 gramų kiekvienoje žalios spalvos skysčio kuris vadinosi,,BaterVit,, /akumuliatorių baterijų vitaminai/, buvo instrukcijoje rašoma,kad tai naujausių cheminių technologijų produktas ir supylus į akumuliatorių jis yra atgaivinamas ir tai tikrai padėdavo besibaigiančio akumuliatorio amžių pratęsti nuo pusmečio iki metų. O pats procesas nebuvo slepiamas ir buvo paaiškinimas, kad šis skystis kartu su akumuliatoriaus rūgštimi ištirpdo švino plokštelių nuosėdas susidarančias ant baterijos dugno ir užtrumpinančias tas pačias švino plokšteles tarpusavyje. Aišku įpylus pagal instrukciją reikėdavo akumuliatorių pilnai pakrauti, lemputės pagalba pilnai iškrauti ir vėl pilnai pakrauti t.y. patreniruoti. Šių ampulių kaina buvo apie 5% akumuliatoriaus vertės.Naudodavo neardomiems jugoslavų gamybos akumuliatoriams.O karbolitinių korpusų akumuliatoriams pakeisdavo švino plokšteles trumpinančioje celėje. Dar vienas iš būdų atnaujinti akumuliatorių tai neardomame korpuse apačioje gręždavo skylutes ir perpildavo destiliuotu vandeniu, kas išplaudavo švino plokštelių nuosėdas, po to akumuliatorius ilgiau metų nelaikydavo. :D Netgi panašus pavadinimas paimtas ,,baterijų daktaras,, turbūt ir technologija panaši. :shock: Už tokią kainą neverta atnaujinti geriau pirkti naują :wink:
Viskas ką sakau yra tik mano asmeninė nuomonė ... ir ji gali nesutapti su kitom nuomonėm .
Post Reply