Plazminis suvirinimo aparatas

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Banginis
Posts: 112
Joined: 2007 Nov 13 Tue, 20:37
Location: Kaunas

Post by Banginis »

pirmas dalykas kuris man istrigo kaip zmogui, kuris kartais megsta pavirinti, tai kloiper virinimas su pirstinemis butent tokiomis. geriau virinti tokiu atveju visai be pirstiniu, arba odinemis, kuriu ruseliai turbut neikanda ir rodo savo breda nesamoninga ir zmones klaidina, tai pasiimk autogena ir varyk su bronza dar lengviau uzliet. :shock:
Vabalistas iki kaulų čiulpų
Jūris
Posts: 554
Joined: 2010 Oct 29 Fri, 23:21
Location: Pan.LT

Post by Jūris »

dzo_marija wrote:O kaip dėl autogenu? Principas panašus ir pjaustymui tinka, elektos nereikia.
Nesuprantu, vieni rašo kad skardų su juo nepavirinsi, kiti atvirščiai, jog būna maži žikleriai ar kaip ten juos ir kaip tik rimti restauratoriai su autogenais dirba??? Jaučiu jog skarda susilankstys nuo jo...
Atsiprašau už tokius kvailus klausimus... :oops:

Su autogenu paprašiau dabar, ne taip kaip seniau, nebereikia duju generatoriaus /bačkos/ į kurį karbidas dedasi, užtenka acetileno ir deguonies baliono, o pjaustymui tai vietoj acetileno baliono propano balionas, plius reduktoriai šlangos ir degikliai. Aišku vietos užims daugiau negu plazminis, bet kainos atžvilgiu daug pigiau.
Viskas ką sakau yra tik mano asmeninė nuomonė ... ir ji gali nesutapti su kitom nuomonėm .
Sokals
Posts: 47
Joined: 2008 Dec 08 Mon, 9:13
Location: Triškę, Tęlšiu r., Žemaitėjė

Post by Sokals »

Iš patirties galiu teigti, kad multifunkciniai aparatai normaliai netinka nė vienai iš numatytų gamintojo funkcijų.
TIG paprastai galima prisijungti papildomą laidą ir virinti elektrodais.
Pavyzdžiui Miller siūlo srovės šaltinius, kuriuos naudojant su atitinkamais priedais galima virinti TIG, MIG, elektrodais...
Mėgstantiems metalo darbus kaipo hobi, siūlyčiau pirkt TIG skirtą virinti juodą ir nerūdijantį plieną. TIG siūlės yra minkštos ir metalą lengva formuoti po virinimo. Virinamas metalas turi būti švarus. Kokybiškai virinti aliuminio lydinius reikia daug patirties ir supratimo, todėl tikrai neverta investuoti 10 tūkst. į iliuzija. Reikalinga praktika, argono balionas.
Acetilenu galima virinti juodą, nerūdijantį, ketų, o taip pat naudojant fliusus, aliuminį, vario lydinius. Be problemų virinam per rūdis (pagrindinis dalykas ar ne?).
MIG arba pusautomatis pats paprasčiausias dalykas. Galima padoriai virinti net po neilgos praktikos. Siūlė kieta, nepasiduoda formuojama.
Sens arklys vaguos negadėn.
868239189
Post Reply