Mano rudasis meksikietis

Turimas ir mylimas Vabalas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
Malibas

Post by Malibas »

Kai besirikiuojant i desine, pro mane prasvilpe kokiu poros cm atstumu naujutelaitis lexus milzinisku greiciu, as pradejau galvoti apie veidrodeli :)
ex- 1984 Aubergine Beetle
Rimgaudas

Post by Rimgaudas »

man tekintojas pagamino veržlę į vidų, bet vargau visą dieną , kol priveržiau, dar dažus apibraižiau, po to pasigailėjau, kad prasidėjau. Matomumas vabale atgal ir taip geras, nedaug ką tas veidrodėlis prideda
dzo_marija

Post by dzo_marija »

Malibas wrote:Kai besirikiuojant i desine, pro mane prasvilpe kokiu poros cm atstumu naujutelaitis lexus milzinisku greiciu, as pradejau galvoti apie veidrodeli :)
Naujutelaitis Leksusas su Kasko... va vabalo tai gaila būtų :)
Sigis

Post by Sigis »

Vabalams veidrodžių stiklus darydavo plokščius. Kairėje pusėje jis randasi arčiau ir apima platesnį vaizdą, bet dešinės pusės veidrodis yra nutolęs ir plokščias stiklas apima labai mažą plotą. Iš esmės, jei veidrodėlis dešinėje pusėje yra su plokščiu stiklu, tuomet veidrodėlis ten ir nereikalingas.

Iš tikro reikia pakeisti abiejų pusių veidrodėlių stiklus į lenktus, tuomet bus matomas kur kas platesnis vaizdas. Šiais laikais įsidėti lenktus stiklus visai nesunku, reikia tik šiek tiek pasikrapštyti.
Emilis

Post by Emilis »

Vilniuje Panerių g. veidrodėlio stiklo keitimas į sferinį su priešakinančiu tonu anksčiau kainavo 10Lt, dabar jau 30-40Lt.
Foto nelabai informatyvios, bet, prieš ir po keitimo
1.didesnė 2.didesnė 3.didesnė
Sigis

Post by Sigis »

Emilis įdėjo geras nuotraukas, prisijungsiu ir aš.

1. Kairėje pusėje Vabalo lygaus stiklo veidrodis, dešinėje naujai išpjautas iš lenkto stiklo (stiklas tonuotas rusvai).
Skirtumas tarp aprėpiamo vaizdo dvigubas.
2. Nuotraukoje du Vabalo sferiniai veidrodėliai. Tokie stiklai taip pat gali būti skirtingų išlenkimų, dešinėje pusėje veidrodėlio stiklas išlenktas dar stipriau.
scardeep

Post by scardeep »

Isivaizduoju kaip praktiska! Originalus veidrodeliu remai su siuolaikiniais stiklais 8)
scardeep

Post by scardeep »

Malibas wrote:Meksikietis gavo veidrodeli :)
Bet tavo pirmoje ikeltoje nuotraukoje matyti veidrodeliai abiejose pusese ar as cia kazka ne taip paziurejau???
Malibas

Post by Malibas »

Nu taip, kazkokie pabaisos plastmasiniai ant medvarzciu prisukti, ismeciau pirma diena
ex- 1984 Aubergine Beetle
Sigis

Post by Sigis »

Tema apie veidrodėlius išsiplėtė, temos paįvairinimo progai Vikipedijos straipsnelis apie automobilių vidinius veidrodžius:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rear-view_mirror
Straipsnis trumpai: vidiniai veidrodžiai lengvuose automobiliuose pradėti naudoti prieš šimtmetį. Apytikriai iki '60-ųjų, montuoti dažniausiai tik vidiniai veidrodžiai, vėliau pradėti montuoti ir išoriniai vairuotojo pusėje, o dar vėliau ir priešingoje.

Sferiniai automobilių veidrodžiai: http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_mirror
Gaila neužsiminta, kada pirmą kartą pradėti naudoti sferiniai veidrodžiai, bet galima spėti, kad jie galėjo atsirasti kartu su paprastais veidrodžiais, tai yra taip pat prieš šimtmetį.

Nuotrauka daryta 1921 metais Vašingtone, automobilio avarija. Nuotraukoje galima įžiūrėti sferinį veidrodėlį:
http://www.shorpy.com/node/3969?size=_original

Nuotraukos fragmentas:
Post Reply