Tereikia tik labai norėti...

Turimas ir mylimas Vabalas - trumpi aprašymai ir nuotraukos
Post Reply
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Vaziuot reikejo, o taip nesinorejo det sedyniu i vidu nes is ju apacios trupa senas paminkstinimas, plius vairuotojo sedynej spyruokle trukus buvo ir i gera vieta lysdavo :)

Laikinai buvau isidejes keleivio puses sedyne, viskas tiko tad ta diena pavaziavau taip, bet grizes emiau tvarkyt vairuotojo sedynes.

Trukusia spyruokle pavyko siaip taip su plona bleka sukabint, regis turetu laikyt bent siek tiek. Iklojau ir naujo audinio i dugna kad nebyretu senoji medziaga. Per viduri sutrumpinau vielas kurios kabino spyruokles kartu, taip jos isitempe ir sedyne liko ne tokia ikritusi (taip siulo netgi prieziuros knygos instrukcija). Is virsaus iklojau pora paralono sluoksniu, tik bijau kad jis ne baldinis ir ne toks stiprus. Vienaip ar kitaip dabar sedziu kaip sultonas fotelyje :) Tam kartui kol atsiras finansu rimtesniem tvarkymam laikys ir tas...
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Mano fronte nemazai perversmu.
Issikraustem is Oslo centro i siek tiek nuosalesne vieta kur daugiau ramybes bei gamtos palaimos :) I nauda ir Vabaliukui - jis jau stovi nuosavame bene 50kvm garaze. Negaliu sulaukt dienos kai visi daiktai po kraustymosi suras savo vietas ir as galesiu isikurt siek tiek rimtesnes dirbtuves garaze... o pakolkas baugu ir pakelt garazo vartus :shock:

Be viso kraustymosi sugebejom ir iki kalnu pasaut. Kadangi reikejo antros transporto priemones tai teko uzkurt vabaliuka. Nuriedejom bene 500km be problemu. Teko tik akumuliatoru pries kelione pasiskolinti, manasis "pjauna gryba". Kalnu miestelyje netiketai buvom sustabdyti ir policijos patrulio, pareigunui pasirode kad masinoje per daug zmoniu, bet kai paaiskinau jog masina registruota 5 zmonem, tai buvo palinketa gero kelio :)

Salono apdailu dar nesurinkau, tik sumontavau sedynes. Sedynes po menkos restauracijos pagerejo. Vairuotojo pusej idejau paralono naujo tai sedziu dabar auksciau nei pries tai - reikia priprast. Manau man zema sedesena patiko labiau... Apmusalai kurie buvo, yra isimti, laukiu siltesnio oro. Isplausiu ir meginsiu tuos pacius susidet.

Siaip grindu dazymo darbu esu patenkintas. Uztruko kiek ilgiau nei maniau pats stingimo laikas, bet dabar regis atrodo puikiai. Bus matyt kaip laikys :)

Kaip ir sakiau, laukiu galimybes suriktuot daiktus is garazo i savo vietas, tada galesiu pasidalint ir vidaus nuotraukom, o pakolkas ikeliu nuotrauka is lauko. Tiesa ji daryta dar senojo seimininko lapkricio men.
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Belieka pasveikinti naujai įsikūrus ir gerokai pakeitus aplinką.
Jei finansinės galimybės leis, antrame garaže galėsi autobusėlį apgyvendinti (turėsi kuo padidėjusią šeimą vežioti :D).
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Pas mus kieme tikra vasara tad istumiau vabaliuka i sviezu ora prasivedint, nors ir neturiu dabar laiko prie jo prieit atlikt kokiu ta darbu, bet aki malonina kieme stovedamas:) praeidamas vis pasisveikinu :D

Dar net ratai is po ziemos nekeisti... :? Na bet kiema apsitvarkius kibsiu i darba garaze. Reikia baigt tvarkyt salona. Radau garaze techninio silikono siulem, reiks is vidaus grindu siules pereit nes tvarkant teko kaikur nugremzti.

Kolegu forume teko skaityt kad vienas vabalistas vabalo vidu vale su silto oro pistoletu (na tipo galingas fenas). Tai mastau savo klijus is po kilimu dangos pasalint. Taip pat esu skaites kad su tokiais fenais ir dazus valo nuo skardu, tai turbut reikia rast aukso viduri kad kaitinant dazai valytusi ir neperkaistu dazu adzvilgiu... Gal kas praktikos turit?

Kad anajam vabaliukui nebutu liudna i kompanija partempsim vabaliuka is draugo darzines (ta pati is "Ka slepia darzines sienos"). Varikli jau parveziau. Toliau ji bendrom jegom statysim atgal i ekspotuojama busena :) Taip kad vabalu kieme daugeja!
User avatar
dzo_marija
Posts: 1695
Joined: 2007 Oct 22 Mon, 8:38
Location: Vilnius

Post by dzo_marija »

http://www.vabalai.lt/forumas/viewtopic ... &start=150

Sigio atsakymas neblogas apie tokį dažų nuėmimą... :shock:
Marius
Posts: 621
Joined: 2007 Aug 06 Mon, 10:53
Location: Radviliškis/Vilnius

Post by Marius »

Saunu, kad vabaliukas turės kolega kieme :) Fenai "Hot air gun" automobiliu remonto srityje naudojami labai placiai, nuo lipduku nuklijavimu iki buferiu tiesinimu. Teko nekarta man panaudoti si daikta. Dazus nugramdyti su fenu, gan paprasta, ten kur buvo blogai paruostas dazymo pavirisus ar uzdazyta ant viršaus, taciau gamyklinius dazus nuimti su fenu ganetinai sunku. Geriausia naudoti tirpikli, yra toks specialus dazams nuimti. Fenas turi keiciamus antgalius. Mano manymu toki Fena butina tureti garaze, jei nepritaikysi vabalo remontui tai pritaikysi prie namo ar kasdieninio automobilio remontui. Jie kainuoja tikrai nedaug. Mano siulymas butu naudoti Ferm markes fena kuris atitinka kainos ir kokybes santyki ;)
http://www.ferm.com/framesgen.asp?LangID=1&PageID=1
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Dzo_Marija, ten bahuriukas tikrai manau persistenge su dazu deginimu. Su siuo pistoletu manau darbas kur kas humaniskesnis :)

Bet as dazu nenoriu gremzti! as noriu tik klijus pasalint! Reiks pasaut i parduotuve pasiziuret i tuos fenus...

Hmm... gal tas fenas man tu kliju ir nepasalins... net nezinau, bet siaip manau, kad Marius gerai sako - toks daigtas garaze pravers :)
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

Sigis wrote:Variklis ir kėbulas pagamintas 1973 metų rugpjūčio mėnesį.
...
Trumpai:
13 - 1303
4 - 1974 m.
2 - antras dešimtmetis
005705 - serijos numeris.
...
001.
Sigitai, cia tu buvai man kazkada atkases tiksliai kada mano vabalas gamintas.
Mastau pirkti naujus amortizatorius su spyruoklem prieki ir amortizatorius gale, na zodziu visa rinkini is Kerscher : http://www.kerscher-tuning.de/kaefer/in ... efahrwerke

Mano vabalas tikrai 73 rugpjucio gamybos???? :? man nuo rugpjucio 73m jau keiciasi dalys. Norejau tik pasitikslint, nes nusipirkt parsisiust ir pamatyt kad visgi ne tai ko reikia butu gana skausminga finansiskai... :)

Kas nors gal turit patirties su Kerscher??? Jie savo produkcija parduoda su TUV dokumentacija, kas man labai aktualu norint kad modifikacijos butu pripazintos leistinom ir kad praeiciau TA.
User avatar
Sigis
Posts: 5429
Joined: 2007 Mar 23 Fri, 2:45
Location: Sos tinė

Post by Sigis »

Jei kai kurių detalių keitimosi laikotarpis tiksliai sutampa su automobilio pagaminimo laiku, tuomet užsakant dalis, reikėtų nurodyti kėbulo numerį, nes dalių kataloguose dažnai pažymima, nuo kokio kėbulo numerio taikoma viena ar kita automobilio dalis.
User avatar
scardeep
Posts: 823
Joined: 2009 Jan 20 Tue, 14:42
Location: Oslas

Post by scardeep »

OK, supratau, reiks taip ir padaryt, o jie gales patvirtint ir parduot tikrai tai kas tinka... :)
Post Reply