Dujiniai varikliai

Konsultacijos taisant, perkant vabalus, techniniai duomenys, priežiūra, remontas...
Post Reply
Rimgaudas

Post by Rimgaudas »

siūlau į tuščią variklį įpilti priklausomus 2,5 litro ir bus aišku, koks turi būti lygis
dzo_marija

Post by dzo_marija »

Na kas žino kur pigiau/kokybiškiau Vilniuje/Radviliškyje galima būtų įdėti dujinę įrangą? Norėtųsi įpurškiminę įsidėti...
Sigitas

Post by Sigitas »

i vabalini varikli bus problematiska deti duju ipurskima,abejoju,kad kas apsiims....dekis paprasta,vaziuos normaliai
dzo_marija

Post by dzo_marija »

Paprastas bet kada spėsiu įsidėti. Šiaip ten paprasčiausias įpurškimas dabar yra, tai kodėl negalėtų įdėti dujų įpurškimo?
Sigitas

Post by Sigitas »

Jei yra vietos isiurbimo kolektoriuje igrezti dujinius purkstukus,tada imanoma,tame ir bus didziausia problema
dzo_marija

Post by dzo_marija »

Su vienu dujininku žiūrėjome, tai vietos atrodė pakankamai, tik priėjimo nelabai yra, tai gali tekti išardyti kolektorius pragręžti ir surinkti atgal (nes norisi kuo žemiau statyti purkštukus, kuo arčiau kameros)...
Neaišku tik kaip vabalo kompas susiriš su dujų kompu...
Sigitas

Post by Sigitas »

turi susirsti kompai be jokiu bedu,nes is tavo kompo i dujini reiks tik vieno impulsinio signalo.
dzo_marija

Post by dzo_marija »

Vis dar neatsisakau minties įsidėti dujas į vabalą.
Tik vat kaina atbaido pasiryžti :) Norisi normalių įpurškiminių dujų.

Čia kiek matau iš foto tai įpurškiminis variklis, įdomu kodėl nedėtos įpurškiminės dujos ir norėjau paklausti, kur tas maišytuvas dujų? Ten kur šlanga jungiasi tarp karbiuratoriaus ir oro filtro?
Variklis kiek matau iš foto lygiai toks pat kaip mano.

Turbūt reduktorių šildo su vandeniu nuo pečių :?: :roll:
Jūris

Post by Jūris »

Sigitas wrote:Trauka ant duju geresne nei benzu,bet gali trukti galvos nuo perkaitimo,reikia deti temp. davikli .....

Sigitas teisus dėl perkaitimo ir galvų trukimo, nes pervertus dujas į benzino oktaninį skaičių jis bus apie 10, diskusija jau buvo apie didesnio oktaninio skaičiaus benzino naudojimą vabaliukų motoruose. :!: Kylant benzino kainai apie 2000-2003 ir man buvo kilus mintis įsidėti dujas į savo T3 1,6 orinį kempingėlį, apvažiavau beveik visas Panevėžyje esančias dujų įrangos montavimo firmas ir beveik visuose išgirsdavau tą patį, kad esu juokdarys ir kad į orų aušinamus motorus dujų įrangos niekas nededa, nes tokio daikto nėra. Ir tik vienoje firmelėje pasakė, kad gali įdėti, bet reikia užsakinėti reduktorių dujoms, kuris turi būti pašildomas elektra /t.y. automobilio 12 voltų/. Sakė kad reikia užsakinėti ar tai Olandijoje ar tai Italijoje ir tik reduktoriaus kaina 2000-3000 lt. Tuo dujų dėjimas į autobusėlį ir baigėsi. Pačio reduktoriaus nei gyvai nei paveiksliuke nemačiau. Manau kad dar viena iš idėjų būtų reduktoriaus šildymas imant nuo salono šildymo tik pats reduktorius turėtų turėti didesnę šildymo kamerą už tą kuria teka antifrizas ar šiuo atveju tepalas :idea:
Viskas ką sakau yra tik mano asmeninė nuomonė ... ir ji gali nesutapti su kitom nuomonėm .
Sigitas

Post by Sigitas »

Realiai pats buvau isidejes i autobuseli(1.6l variklis) duju iranga,galiu pasakyti ,kad variklis labiau kaista.Duju reduktoriaus sildyma pasidariau pats,dejau issipletimo bakeli,o vandeni silde duslintuvas.Po 2500km,kiaurai pradege 1 galvute....,duju sanaudos buvo apie 12l/100km.
Post Reply