Dujiniai varikliai
- dzo_marija
- dzo_marija
- dzo_marija
- dzo_marija
Vis dar neatsisakau minties įsidėti dujas į vabalą.
Tik vat kaina atbaido pasiryžti Norisi normalių įpurškiminių dujų.
Čia kiek matau iš foto tai įpurškiminis variklis, įdomu kodėl nedėtos įpurškiminės dujos ir norėjau paklausti, kur tas maišytuvas dujų? Ten kur šlanga jungiasi tarp karbiuratoriaus ir oro filtro?
Variklis kiek matau iš foto lygiai toks pat kaip mano.
Turbūt reduktorių šildo su vandeniu nuo pečių
Tik vat kaina atbaido pasiryžti Norisi normalių įpurškiminių dujų.
Čia kiek matau iš foto tai įpurškiminis variklis, įdomu kodėl nedėtos įpurškiminės dujos ir norėjau paklausti, kur tas maišytuvas dujų? Ten kur šlanga jungiasi tarp karbiuratoriaus ir oro filtro?
Variklis kiek matau iš foto lygiai toks pat kaip mano.
Turbūt reduktorių šildo su vandeniu nuo pečių
Sigitas wrote:Trauka ant duju geresne nei benzu,bet gali trukti galvos nuo perkaitimo,reikia deti temp. davikli .....
Sigitas teisus dėl perkaitimo ir galvų trukimo, nes pervertus dujas į benzino oktaninį skaičių jis bus apie 10, diskusija jau buvo apie didesnio oktaninio skaičiaus benzino naudojimą vabaliukų motoruose. Kylant benzino kainai apie 2000-2003 ir man buvo kilus mintis įsidėti dujas į savo T3 1,6 orinį kempingėlį, apvažiavau beveik visas Panevėžyje esančias dujų įrangos montavimo firmas ir beveik visuose išgirsdavau tą patį, kad esu juokdarys ir kad į orų aušinamus motorus dujų įrangos niekas nededa, nes tokio daikto nėra. Ir tik vienoje firmelėje pasakė, kad gali įdėti, bet reikia užsakinėti reduktorių dujoms, kuris turi būti pašildomas elektra /t.y. automobilio 12 voltų/. Sakė kad reikia užsakinėti ar tai Olandijoje ar tai Italijoje ir tik reduktoriaus kaina 2000-3000 lt. Tuo dujų dėjimas į autobusėlį ir baigėsi. Pačio reduktoriaus nei gyvai nei paveiksliuke nemačiau. Manau kad dar viena iš idėjų būtų reduktoriaus šildymas imant nuo salono šildymo tik pats reduktorius turėtų turėti didesnę šildymo kamerą už tą kuria teka antifrizas ar šiuo atveju tepalas
Viskas ką sakau yra tik mano asmeninė nuomonė ... ir ji gali nesutapti su kitom nuomonėm .