WEB

Įvairūs patarimai, vertingos nuorodos, istorinė apžvalga
Post Reply
User avatar
Decibel
Posts: 118
Joined: 2007 May 29 Tue, 16:52
Location: Alytus

WEB

Post by Decibel »

Kolegos kada musu puslapis veiks normaliai? truputi apsileidom :(
User avatar
Sigis'
Admin
Posts: 304
Joined: 2007 Mar 19 Mon, 13:47
Location: Vilnius

Post by Sigis' »

Sveiki,
Palietėt skaudžią temą. Jei trumpai reikėtų apibūdinti visas negandas, jos greičiau finansinės. Reikia šiek tiek pinigų, kad sutvarkyti viską iki galo.
Istorija štai tokia. Kompiuterių specialistas Andrius prieš tris metus savo iniciatyva sukūrė vabalai.lt puslapį. Tam buvo paimta viena iš nemokamai platinamų programų ir joje patalpinta visa Vabalų informacija. Programa paprastai būna labai sudėtinga ir jas kurti pačiam neapsimoka. Tačiau nemokamai platinamos programos dažniausiai būna neprižiūrimos ir neatnaujinamos, neužilgo įsilaužėliai suranda būdą, kaip prisegti spamo šiukšles, programos lieka skylėtos ir vėliau tenka nuolatos kankintis trinant spamą.
Mums lygiai taip ir atsitiko, apie metus laiko teko intensyviai trinti spamą, vėliau įsilaužėliai vienoje programos atšakoje prijungė fiktyvų banko puslapį ir vogė iš klientų piniginius pervedimus. Tinklalapis buvo išjunginėjamas ir tvarkomas kelis kartus, visa tinklapio informacija buvo perkelta net į kitą programą, tačiau nepadėjo, tinklapis buvo išjungtas visai, o interneto tiekėjai pareiškė, kad ryšio neįjungs tol, kol nebus pereita prie patikimų programų. Teko laikinai atsisakyti tinklapio ir pasilikti tik forumą, nes jame įsilaužėliai bando prikabinti kol kas tik spamo šiukšles.
Šiuo metu Andrius persikvalifikavo į kitą specialybę ir ne visada gali mums padėti, tačiau reikalai po truputį juda. Bėda ta, kad perkelinėjant visą informaciją, ne viskas sklandžiai einasi, vis kur nors atsiranda kliūčių, be to darbas užima nemažai laiko.
Tikiuosi darbas neįstrigs ir vėl turėsime padoresnį tinklapio įvaizdį. Kada atsiras tinklapis, sunku prognozuoti, manau šį mėnesį turėtume jau pasikeisti į gerąją pusę.
Post Reply